Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Λέσχη Φίλων Κόμικς

Έμαθα πρόσφατα για τη δημιουργία της "Λέσχης Φίλων Κόμικς" και πρέπει να ομολογήσω ότι ενθουσιάστηκα.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά δημιουργική κίνηση ανθρώπων "τρελαμένων" με την ένατη τέχνη που δεν αποσκοπεί σε τίποτα περισσότερο από τη διάδοση και καλύτερη επικοινωνία των δημιουργών κόμικς με το ελληνικό κοινό. Το τίποτα περισσότερο το τονίζω καθώς δεν υπάρχει καμία προσπάθεια άντλησης κέρδους (χρηματικού εννοώ) από αυτή την κίνηση. Το μόνο κέρδος των παιδιών είναι η ικανοποίηση από την εξάπλωση του "μικροβίου" τους που εκτός από ενδιαφέρον είναι και σωτήριο για όλους μας!
Η εικόνα που έλαβα από τα μέλη και η μέχρι τώρα δραστηριοποίησή τους στο χώρο είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το πόσο ισχυρά μπορεί να ενώσει η αγάπη για την τέχνη των κόμικς ανθρώπους πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν καμία επικοινωνία και επαφή. Και βλέποντας ένα τέτοιο κλίμα, νομίζω ότι είναι απίθανο να μην κολλήσει ακόμα και ο παντελώς αμύητος (όπως εγώ καλή ώρα)
Και να σκεφτείτε ότι όλα έγιναν μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια μέσα από το φόρουμ σχετικό με το χώρο.
Το μόνο που αξίζει να πούμε είναι ένα μεγάλο "ΜΠΡΑΒΟ", ότι μας λείπουν τέτοιες κινήσεις και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες.
Σε μια εποχή που οι "αρμόδιοι" έχουν ξεχάσει την αξία και τη σημασία της τέχνης, τέτοιες προσπαθειες και πρωτουβουλίες είναι το λιγότερο απαραίτητες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου