Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Πόσο πολύ άχρηστη είναι η Forthnet? Όσο δεν πάει....

Πριν από δύο χρόνια περίπου (ενδεχομένως και περισσότερο) έγινε το φρικτό λάθος να μπει σύνδεση internet από πακέτο της Forthnet στο σπίτι. Και αυτό λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στον ΟΤΕ (κάτι που αποδείκτηκε ανεδαφικό και αδικαιολόγητο και πρέπει να συγχαρώ τόσο τον οργανισμό ως οργάνωση όσο και το προσωπικό που είναι πραγματικά ευγενικό, εξυπηρετικό και γρήγορο).
Στο θέμα μας όμως: από το πακέτο του εξαμήνου που είχε ορισθεί στο συμβόλαιο με τη Forthnet μαντέψτε πόσο διάστημα υπήρχε σύνδεση. Μόλις 1 μήνας (και αυτό πολύ είναι, στην ουσία λιγότερο). Γιατί εκτός από την καθυστέρηση στην έναρξη της σύνδεσης ξεκίνησαν και εργασίες αναβάθμισης του δικτύου στην περιοχή που (ατυχώς) είναι το σπίτι! Και ο μόνος τρόπος για να ενημερωθείς για αυτές τις εργασίες είναι μέσω του site της Forthnet με το internet που δεν έχεις.
Η προφανέστερη αντίδραση του ταλαιπωρημένου καταναλωτή είναι η αλλαγή εταιρείας, κάτι που έγινε και φυσικά κοινοποιήθηκε στη Forthnet. Παρόλα αυτά, πριν από 3 μήνες περίπου έρχεται εξώδικη ειδοποίηση από ένα δικηγορικό γραφείο - εισπρακτική εταιρεία ότι χρωστάμε € 55 περίπου (είχαν συνυπολογιστεί και τόκοι υπερημερίας!).
Μετά από το πρώτο και το δεύτερο εγκεφαλικό, γιατί δεν είναι ό,τι συχνότερο και ό,τι καλύτερο να σου έρχεται εξώδικο στο σπίτι, δραστηριοποιηθήκαμε άμεσα καταγγέλοντας τα γεγονότα σε INKA και ΕΕΤΤ. Με εξέπληξε η αμεσότητα και δυναμικότητα που κινήθηκαν και οι δύο φορείς εφόσον έφτασε η Forthnet να μας στέλνει λογαριασμό με πιστωτικό υπόλοιπο το ποσό που μέχρι πριν θεωρούσε ότι της χρωστάμε.
"Επιτέλους, τέλειωσε όλο αυτό", θεώρησα. Αμ δε, ξανάρθε το ίδιο εξώδικο λίγες μέρες μετά τον πιστωτικό λογαριασμό!!!
Και τώρα ποιον πρωτοβρίζεις; Τη Forthnet ή την εισπρακτική; Σαφώς και τους δύο. Τους μεν για την προχειρότητα και την ανευθυνότητά τους και τους δε για τη χυδαιότητά τους να νομίζουν ότι μπορούν να σε εξευτελίζουν.
Απορώ πώς αυτοί οι κύριοι δεν έχουν ακόμα κλείσει, ως μια προστασία στο κοινωνικό σύνολο.

1 σχόλιο:

  1. Μα η ίδια η εταιρεία το λέει κάθε μέρα. Forthnet δεν ξέρεις τι χάνεις! Επειδή δεν θέλουμε να ξέρουμ,ε απλά δεν βάζουμε internet από Forthnet :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή