Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Δεν είναι τα πάντα χρήμα

Χτες ξεκίνησα με μεγάλη όρεξη να παρακολουθήσω τη συνέντευξη του προέδρου της Λέσχης Φίλων Κόμικς στη ΝΕΤ.
Η απογοήτευσή μου, όμως, είναι απερίγραπτη.
Τα σημάδια ήταν συγκεκριμένα από την αρχή. Το όλο θέμα, κατά τη δημοσιογράφο της ΝΕΤ πάντα, ήταν αποκλειστικά και μόνο το πόσα χρήματα μπορεί να αξίζει ένα παλιό τεύχος.
Όσο και να προσπαθούσε ο πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Κόμικς να τονίσει τις άλλες, ρομαντικές και αληθινές διαστάσεις και συγκινήσεις που μπορεί να νιώθει κανείς όταν κρατά στα χέρια του ένα έργο που απέκτησε μετά από πολύ κόπο και μεγάλη αναζήτηση, για τη δημοσιογράφο όλα έπρεπε να μετρούνται σε €.
Και το βασικότερο, έπρεπε η όλη συζήτηση να καθοδηγηθεί κατά τις προτιμήσεις της δημοσιογράφου. Ο καλεσμένος δηλαδή να μην έχει άλλη, δική του άποψη. Ούτε και να μπορεί να αρθρώσει μια κουβέντα παραπάνω μπας και αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα και με μια μη χρηματική ματιά.
Γιατί αγαπητή παρουσιάστρια, δεν ξέρω εάν σας ενημέρωσαν, αλλά δεν είναι τα πάντα χρήμα.
Υπάρχουν άλλοι παράγοντες που κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη και αληθινή.
Ευτυχώς που τα παιδιά στη Λέσχη το ξέρουν αυτό πολύ καλά. Όπως ξέρουν πολύ καλά ότι τα συναισθήματα όταν κρατούν στα χέρια τους τα αγαπημένα τους τεύχη δεν αποτιμάται χρηματικώς.
Και ένα τελευταίο σχόλιο: προσέξατε τη γεμάτη κόμικς βιβλιοθήκη πίσω από τον πρόεδρο της Λέσχης; Αληθινός παράδεισος!

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς το ίδιο αισθάνθηκα και εγώ...βλέπεις τα κόμικς ανακοινήθηκαν εξαιτίας της πώλησης του 1ου τεύχους Superman στην Αμερική στα 317.000$ και είχαν εστιάσει στο κόστος των τευχών και όχι στην ουσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι συλλέκτες αντιμετωπίστηκαν σαν τους λοξούς που σκάνε φράγκα. Τον πνευματικό πλούτο που έχουν να προσφέρουν άνθρωποι σαν τον Valt δεν μπορούν να δούν με την καμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή